31 mei: Nieuw LDF Portaal

Vanaf 31 mei is het nieuwe LDF portaal beschikbaar. Dit betekent voor u dat het inlogscherm er anders uit ziet en dat er na het inloggen nieuwe functionaliteiten beschikbaar zijn.

Gebruikers die vóór 31 mei al deelnamen aan de LDF dienen de praktijk opnieuw aan te sluiten 

Achter de schermen is veel veranderd om nieuwe functionaliteiten te kunnen bieden! Om data te kunnen blijven leveren aan de LDF en de rapportages te kunnen bekijken moet u uw praktijk(en) daarom vanaf 31 mei 2018 opnieuw aanmelden voor deelname aan de LDF.

U kunt uw praktijk(en) aanmelden via het nieuwe LDF portaal. De aanmelding duurt slechts enkele minuten. U ontvangt nieuwe EPD/LDF-koppelgegevens welke u dient in te stellen in uw EPD systeem. Hierna kunt u gelijk weer data aanleveren! Uw reeds aangeleverde data raakt u niet kwijt; deze zetten wij binnen 24u na uw aanmelding netjes voor u terug.

Wat als ik mijn praktijk niet opnieuw aanmeld? 

Op 3 juli 2018 worden de oude EPD-LDF koppelgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) geïnactiveerd. Indien u uw praktijk dan nog niet opnieuw heeft aangemeld bent u geen deelnemer meer aan de LDF en kunt u vanaf 3 juli geen data meer leveren, tenzij u uw praktijk alsnog opnieuw aanmeld en de nieuwe koppelgegevens in gebruik neemt.

Hoe kan ik inloggen op de LDF website?

U kunt inloggen op de LDF website met uw MijnKNGF inloggegevens. Lukt dit niet? Controleer dan of u wel kunt inloggen op MijnKNGF. Lukt dit ook niet, dan kunt u hier een nieuw wachtwoord aanvragen.

Let op: De codes verstrekt door Mediquest ten behoeve van de koppeling van uw EPD systeem met de LDF kunt u niet gebruiken om in te loggen op de LDF website.

KNGF Plusprogramma – Dashboard

Praktijken die deelnemen aan het KNGF Plusprogramma dienen aangesloten te zijn op de Landelijke Database Fysiotherapie. Dataverzameling is een onderdeel van het KNGF Plusprogramma. Praktijken kunnen de data monitoren via de KNGF-ZKA rapportage van de Landelijke Database Fysiotherapie.

Voor een Plus contract per 1 juli 2017 dient u vanaf 1 april 2017 maandelijks data aan te leveren.

De aanmeldprocedure bij de LDF duurt maximaal 2 weken.

Opt-in en het aanleveren van data in de LDF

Met ingang van 1 januari 2016 moeten alle patiënten expliciet toestemming geven voor het uitwisselen van hun gegevens vanuit het EPD naar de Landelijke Database Fysiotherapie (LDF). Hiervoor geldt het zogenaamde Opt-In principe. Deze maatregel is genomen in verband met de aanscherping van de privacywetgeving. Uw EPD-systeem is hierop al voorbereid. Wat betekent het voor u in de praktijk? We zetten op deze pagina alles voor u op een rijtje.

Aansluiten

Is mijn EPD geschikt?

Overzicht van EPD’s die u in staat stellen de gegevens aan te leveren.


Ik wil meedoen.

Klik hier voor het stappenplan


Blijf op de hoogte van ontwikkelingen via KNGF.nl