Praktijk aansluiten op de LDF

Hoe sluit ik mijn praktijk aan op de LDF?

Via onderstaande link kunt u een handig stappenplan downloaden waarin precies staat beschreven hoe u uw praktijk kunt aanmelden voor deelname aan de LDF:

Instructie: Praktijk aanmelden voor de LDF (PDF versie)

De deelname aan de LDF bestaat uit vier stappen:

  1. Praktijk aanmelden
  2. Koppeling EPD-LDF
  3. Data leveren
  4. Rapportages bekijken

Het LDF inlogportaal is te vinden via deze link. Inloggen op de LDF doet u via de rode knop ‘Inloggen’ aan de rechterkant. Inloggen kan met uw MijnKNGF inloggegevens.

NB: Wanneer wordt gesproken over een praktijk gaat het niet over een praktijklocatie, maar over een praktijkorganisatie. Hier kunnen meerdere praktijklocaties en praktijk AGB codes onder vallen.

Vanaf wanneer doe je mee na aanmelding? En hoe weet je vanaf wanneer dat precies is?

Na aanmelding ontvangt u binnen enkele minuten een bevestigingsmail met instructies over hoe u gegevens kunt aanleveren. Deze e-mail bevat ook uw LDF-EPD koppelgegevens. ZOdra u deze gegevens hebt ingesteld in uw EPD systeem kunt u data leveren aan de LDF.

 

In de instructies van uw EPD-leverancier wordt het proces van aanleveren beschreven. U heeft zelf de controle over de aanlevering van gegevens, u kunt zelf het moment bepalen waarop u de gegevens aanlevert.

Als werknemer heb ik geen uitnodiging voor deelname aan LDF ontvangen. Waarom niet?

De praktijkhouder of een door de praktijkhouder benoemde contactpersoon kan de praktijk en de hier werkzame fysiotherapeuten aanmelden voor deelname aan de LDF.

Omdat er een technische koppeling met het EPD systeem wordt gerealiseerd kan aanmelden voor de LDF alleen op praktijkniveau. De overeenkomst met de sofwareleverancier is doorgaans namelijk op praktijkniveau door de werkgever afgesloten.

Kan ik als ondernemer meerdere praktijken aanmelden?

Ja, u kunt meerdere praktijken aanmelden voor deelname aan de LDF. U volgt voor iedere praktijkorganisatie de aanmeldinstructies op, en kunt na het aanmelden en data leveren ook voor iedere praktijk de LDF rapportages bekijken.

 

NB: Wanneer wordt gesproken over een praktijk gaat het over een praktijk-AGB. Hier kunnen meerdere praktijklocaties onder vallen.

Kan een individuele fysiotherapeut zichzelf aanmelden voor deelname aan de LDF?

Nee. Alleen de praktijkhouder of een door de praktijkhouder benoemde contactpersoon kan de praktijk en de hier werkzame fysiotherapeuten aan melden voor deelname aan de LDF.

Wie kan een praktijk aanmelden voor deelname aan de LDF?

Elke persoon met een KNGF relatienummer die bovendien bij het KNGF (in Mijn KNGF) geregistreerd staat als praktijkeigenaar of maatschapslid van tenminste één praktijklocatie, kan zijn praktijk aanmelden voor deelname aan de Landelijke Database Fysiotherapie.

 

Mocht u vanwege deze voorwaarden uw praktijk niet aan kunnen melden, neem dan contact op met de KNGF Ledenvoorlichting (033-4672929 of ledenvoorlichting@kngf.nl). Indien van toepassing wordt u aangewezen als contactpersoon LDF zodat u uw praktijk wél kunt aanmelden.

 

NB: Wanneer wordt gesproken over een praktijk gaat het over een praktijk-AGB.

Wie kan gebruik maken van de FeedbackTool van de LDF?

Alleen de praktijkeigenaar (of maatschapslid) die de praktijk heeft aangemeld op de LDF kan inloggen en de gegevens van de praktijk bekijken. De rapportage met betrekking tot dossierinformatie kan hierbij worden uitgesplitst naar therapeut AGB.

 

Overige praktijkeigenaren en fysiotherapeuten kunnen niet zelf hun gegevens inzien. Dit kan dus alleen via het gebruikersaccount van de praktijkeigenaar (of maatschapslid) welke de praktijk heeft aangemeld op de LDF.